Regio

Week van de Smaak 2013REGIO - Kom genieten van de Week van de Smaak, hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding centraal staat. Van zaterdag 28 september tot en met zondag 6 oktober vinden in de hele provincie smakelijke activiteiten plaats met lekkere, eerlijke en duurzame ingrediënten. Zorginstellingen, restaurants en speciaalzaken doen mee en zetten de Groningse smaak in het zonnetje.

Van dikke bonen tot spekkedikken, op heel veel locaties kunt u (soms nog onbekende) smakelijke producten ontdekken. Proeverijen, rondleidingen en smaakmenu's laten u genieten van allerlei heerlijkheden. Het thema van de Held van de Smaak verkiezing is dit jaar ‘ambachtelijke worst' en worst komt dus bij een aantal activiteiten weer terug.

Ook in de zorg wordt aandacht besteed aan de Week van de Smaak. Op veel locaties wordt er gezorgd voor een Mooie Maaltijd met verse ingrediënten. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvandesmaak.nl.

De Week van de Smaak wordt in Groningen gedragen door de Stichting Streekproducten Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen.