Regio

Dag van de Regio op 5 en 6 oktoberREGIO - Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013 wordt voor het tiende achtereenvolgende jaar de Dag van de Regio georganiseerd. Dit is de kans voor ondernemers en ondernemende vrijwilligers in Groningen en Zuidoost Drenthe om inwoners en toeristen kennis te laten maken met wat er speelt en leeft in de regio. Ook is er dit jaar een intensieve samenwerking met de Tag der Regionen in Duitsland. Dit samenwerkingsproject is onder andere mogelijk dankzij een INTEREG IVa-subsidie van de EDR.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september reist er vanuit verschillende opstapplaatsen in Groningen een touringcar af naar de Tag der Regionen in Norden (Duitsland). In het kader van de Duitse Tag der Regionen, die van 27 september tot en met 13 oktober duurt, is hier een uitgebreide markt met o.a. streekproducten, cadeauartikelen en live muziek. Aanmelden voor deze gratis busreis kan nog tot en met maandag 16 september via de website www.dagvanderegio.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst, dus vol = vol.

Momenteel zijn er rond de zestig deelnemers die uiteenlopende activiteiten organiseren rondom het thema ‘Boerengoed'. Er is nog steeds ruimte voor aanmelding van initiatieven in de regio via www.dagvanderegio.nl.

Bezoekers kunnen onder andere ‘Verhoal hoaln bie de boern' in Zevenhuizen, een rondvaart maken in de Blauwe Stad en een kijkje nemen bij een ambachtelijke boekbinderij in Rasquert. Voor kinderen zijn er aantrekkelijke activiteiten, zoals appelplukdag met schminken en caviarace in Midwolda en een workshop wapenschild maken op Landgoed Nienoord. Dus ga op pad en laat u inspireren door de pareltjes van Groningen, Drenthe en de Duitse grensregio's!

Alle deelnemers van de Dag van de Regio staan vermeld in een tweetalig full color magazine (Nederlands en Duits) die o.a. verkrijgbaar is bij de VVV's, bibliotheken, Toeristische InformatiePunten en deelnemers. Daarnaast staan de deelnemers vermeld op www.dagvanderegio.nl. Op deze website vindt u ook de meest actuele informatie en een kaart met alle deelnemers.