Regio

Finale week voorbereiding IWAS World Games in StadskanaalSTADSKANAAL - Voor de organisatie van de IWAS World Games te Stadskanaal breekt de laatste week van de voorbereidingen aan. De organisatie draait op volle toeren. Zowel de sportaccommodaties als de verblijfsaccommodatie (Pagedal) worden gereed gemaakt voor de komst van binnenlandse en buitenlandse delegaties. Er wordt vervoer geregeld van en naar Schiphol, voor atleten en begeleiders, maar ook voor de top van het IWAS bestuur. De voorlopige wedstrijdprogramma's voor atletiek, zwemmen en handboogschieten zijn klaar en de laatste wedstrijdgerelateerde zaken worden de komende dagen in beeld gebracht.

De afgelopen periode hebben landen de kans gekregen om een delegatie in te schrijven voor de IWAS World Games in Stadskanaal. Dit evenement draait om de sporten atletiek, zwemmen en handboogschieten voor sporters met een lichamelijke beperking. Er bleek wereldwijde interesse te zijn voor het evenement. Het heeft geleid tot de inschrijving van 25 landen, waaronder Brazilië, China, Estland, Kazachstan, Rusland en Zuid-Afrika.

De delegaties presenteren zichzelf tijdens de officiële opening op zondag 15 september van 11.30 - 13.00u in het Pagecentrum te Stadskanaal. Het officiële tintje wordt verzorgd door eedafleggingen en speeches van o.a. de burgemeester van Stadskanaal. Een en ander zal begeleid worden met optredens. Na het officiële gedeelte gaat de ampu-voetbal interland Nederland-België van start op het hoofdveld van SC Stadskanaal.

Toeschouwers zijn van harte welkom en er worden op deze dag, net als tijdens de rest van het evenement, geen entreegelden gevraagd. Wilt u deel uit maken van dit evenement als bijvoorbeeld vrijwilliger, sponsor of pers, dan kun u contact opnemen met de organisatie via info@disgames.org.