Regio

Wijziging verkeerssituatie knooppunt Assen ZuidN33 - Per 2 september a.s. om 6.00 uur verandert de verkeerssituatie in de knoop Assen Zuid. Om het verkeer doorgang te bieden tijdens de ombouw van de knoop wordt het verkeer omgeleid langs twee rotondes. De nieuwe verkeerssituatie heeft vooral impact op de routes Gieten - Hoogeveen, Groningen - Assen, Assen - Gieten en Hoogeveen - Assen.

De noordelijke rotonde op de kruising Haarweg- de Haar is al enige tijd in gebruik. Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan de tijdelijke rotonde aan de zuidkant en de nieuwe afrit Gieten - Assen. Met ingang van maandag 2 september 6:00 uur wordt het verkeer over de nieuwe routes geleid.

Doordat de verkeersintensiteit op de noordelijke rotonde toeneemt, kan er enig oponthoud ontstaan vanuit Assen richting de knoop. Weggebruikers worden geadviseerd om de borden goed te volgen en rekening te houden met extra reistijd tijdens de spitsuren. Op maandag en dinsdag staan er tijdens de spitsuren verkeersregelaars bij de rotondes op de Haarweg.

De nieuwe verkeerssituatie blijft gedurende een jaar, tijdens de ombouw van de knoop, van kracht.

Verdubbeling N33 Assen - Zuidbroek
Rijkswaterstaat gaat, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, de N33 tussen Assen en Zuidbroek verdubbelen. Dit gebeurt om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.


Informatieboekje N33