Overslaan en naar de inhoud gaan

OZG breidt uit met neuroloog/kinderneuroloog

Door op vrijdag, 19 juli, 2013 - 10:16

WINSCHOTEN/DELFZIJL - Onlangs is de medische staf van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) uitgebreid met de komst van een nieuwe specialist. Op 15 juli begon neuroloog/kinderneuroloog mevrouw Z. (Zwany) Metting. Naast haar spreekuren voor volwassenen, houdt zij op maandag spreekuur kinderneurologie; in de even weken op locatie Lucas, in de oneven weken op locatie Delfzicht. In samenwerking met het UMCG zal mevrouw Metting zich gaan toeleggen op de kinderneurologische zorg voor de regio Noord-Oost Groningen.

De 37-jarige Zwany Metting volgde zowel haar studie geneeskunde als haar opleiding tot neuroloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Afgelopen jaar werkte zij op de afdeling Kindergeneeskunde van het Martini Ziekenhuis in Groningen voor haar subspecialisatie tot kinderneuroloog. Naast kinderneurologie is neurotraumatologie een speciaal aandachtgebied van mevrouw Metting.

Kinderneurologie
Een kinderneuroloog is een kinderarts of neuroloog die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van kinderen met een kinderneurologische aandoening. Een kinderneuroloog heeft naast haar opleiding tot neuroloog of kinderarts nog een speciale opleiding gevolgd tot kinderneuroloog. Het specialisme houdt zich bezig met de diagnose en de behandeling van kinderen met een ziekte van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en/of de spieren.