Oud Veendam

www.beeldbankgroningen.nl Deel 1Rink Oosting is amateurhistoricus en verzamelt oude foto´s en verhalen die de geschiedenis van Veendam vertellen. Wekelijks op parkstadveendam een nieuw verhaal, zoveel mogelijk inhakend op de actualiteit, omlijst met foto's. Mocht u zelf in het bezit zijn van oude foto's, ansichtkaarten, dia's, oude nota's, verhalen enz. U kunt Rink Oosting bereiken op telefoonnummer 06-41586400 of per e-mail: rinkoosting@online.nl


Vanmorgen was het zover nr 10.000. U zult afvragen hoezo 10.000.

Naast mijn dagelijkse werk en mijn hobby, ben ik ook nog wekelijks bezig voor de gemeente. Nu al weer drie jaar geleden ben ik begonnen met het scannen van het gehele beeldarchief van de gemeente Veendam dat in het archief van het gemeentehuis veilig opgeborgen ligt.

Ik scan elke foto, negatief en dia bewerk hem daarna en voorzie de foto van tekst. Hierna wordt de foto geplaatst op de beeldbank van het rijksarchief te Groningen.

De beeldbank is een project van het rijksarchief waarbij foto's van het archief, gemeenten, musea, waterschappen en historische verenigingen openbaar worden gemaakt.

Het geheel is ordentelijk gerangschikt en via diverse zoektermen is de gewenste foto terug te vinden.

Om de beeldbank met beeldmateriaal te vullen wordt er door vrijwilligers hard gewerkt om alles met een verklarende tekst te voorzien.

Hierbij is enige kennis gewenst daar alles op straatnaam moet worden gerangschikt om de opname op deze manier ook terug te laten vinden via Google Maps.

Voorlopig ben ik nog niet klaar bij de gemeente heb nog een paar duizend te gaan. Ik zou zeggen bezoek eens de site van de beeldbank en geniet van de grote hoeveelheden aan foto's.

Hier zag u een aantal van de geplaatste foto die in het bezit zijn van de gemeente Veendam.
www.beeldbankgroningen.nl