Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie gaat verbinding tussen Groningen en Leer nog verder verbeteren

Door op woensdag, 19 juni, 2013 - 16:42

GRONINGEN / LEER - De provincie Groningen gaat de verbinding tussen Groningen en Leer nog verder verbeteren. Eind vorig jaar werd het aantal treinen tussen Groningen en Leer uitgebreid. Tegelijkertijd startte een marketingcampagne om de treinverbinding meer onder de aandacht te brengen. In de toekomst moet er tussen Groningen en Leer een sneltrein gaan rijden. Op de langere termijn moet het mogelijk worden om binnen anderhalf uur van Groningen naar Bremen te reizen.

Vanaf 9 december 2012 rijdt er dagelijks elk uur een trein tussen Groningen en Leer. Door de week en op zaterdag rijden er vijftien treinen per dag. Eerder waren dat er acht. Op zondag rijden acht treinen per dag in plaats van zeven. Een treinrit van Groningen naar Leer duurt ruim een uur. Door de uurverbinding kunnen reizigers beter overstappen op een trein naar andere bestemmingen in Duitsland. Ook de overstap richting Groningen is hierdoor verbeterd.

Wiederline
Eind 2012 startte de marketingcampagne voor de treinverbinding tussen Goningen en Leer. Het traject kreeg een eigen naam, Wiederline, met een eigen logo en een eigen website. Hierdoor moet de spoorlijn bekender worden onder het publiek en meer reizigers trekken.

Reizigers
Uit onderzoek blijkt dat de uitbreiding in de dienstregeling naar Leer in een behoefte voorziet. In de eerste maanden van dit jaar is het aantal reizigers dat in Leer in- en uitstapt duidelijk toegenomen. In januari en februari stapten er door de week gemiddeld 50 mensen meer uit in Leer dan vorig jaar in deze maanden. (In 2012 142, nu 195.) In maart steeg het aantal uitstappers in Leer met bijna 80 personen. (2012: 163; 2013: 240.)