Regio

OZG en Refaja geven voorlichting over Kanker in de familie



Hoe wordt kanker door kinderen ervaren en hoe gaan ze er mee om?

WINSCHOTEN/DELFZIJL -  - Op dinsdag 25 juni organiseren de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) en het Refaja ziekenhuis, een voorlichtingsbijeenkomst met het thema ‘Kanker in de familie - je staat er niet alleen voor'. Diverse onderwerpen worden belicht vanuit het gezichtspunt van kinderen van verschillende leeftijden. Ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De voorlichting vindt plaats in de personeelsflat van locatie Lucas (naast het ziekenhuis) en begint om 19.00 uur (ontvangst 18.45 uur). De entree is gratis.

Diagnose kanker
Wanneer de diagnose kanker wordt gesteld, is dat in ieders leven een ingrijpende gebeurtenis. Als een vader of moeder kanker krijgt, is dat tevens belastend voor de kinderen. Er is veel aandacht voor een ouder maar minder aandacht voor de kinderen. Kinderen willen vaak geen beroep doen op aandacht van de ouders, want die hebben al genoeg zorgen. Vaak ook hebben ouders de neiging om de problemen en de gevolgen ervan bij hun kinderen te onderschatten. Het gevolg kan zijn dat kinderen hierdoor lastig gedrag vertonen.

Onderwerpen
Diverse sprekers, waaronder maatschappelijk werkers en psychologen, bespreken deze avond de volgende onderwerpen: ‘Hoe wordt kanker in het gezin door kinderen ervaren, hoe gaan ze er mee om'. En ‘Wanneer heeft een kind een kinderpsycholoog nodig? 'Maar ook ‘Het gezin als systeem, welke aspecten zijn van belang in de begeleiding in een gezin waar een (groot)ouder kanker heeft'. Tijdens de pauze en na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken en folders in te zien over het thema ‘Kanker in de familie - je staat er niet alleen voor'.

Informatie en opgave
Voor meer informatie over het programma kunnen belangstellenden mailen naar:
OZG: oncologie.delfzicht@ozg.eu of afd.oncologie@ozg.eu of bellen: 088 - 066 1000
Refaja: oncologie@refaja.nl of bellen: 0599 - 654 529 (bij beide ziekenhuizen vragen naar de oncologieverpleegkundigen). Aanmelden kan via de e-mailadressen van de OZG.
Het volledige programma kunt u lezen op www.ozg.nl. en www.refaja.nl.