Overslaan en naar de inhoud gaan

Peuters gaan bij elkaar op bezoek

Door op dinsdag, 4 juni, 2013 - 16:55

OUDE PEKELA - Peuters van peuterspeelzaal De Blokkendoos in Oude Pekela ontvangen op vrijdag 14 juni hun leeftijdsgenootjes van het asielzoekerscentrum. Een week later brengen de peuters van De Blokkendoos een bezoekje aan de peuterspeelzaal van het AZC. Deze wederzijdse bezoeken worden georganiseerd door de Bibliotheek, AZC Oude Pekela en peuterspeelzaal De Blokkendoos.

Tijdens de peuterbezoeken op vrijdag 14 en 21 juni verzorgen bibliotheekmedewerker Wil de Jong en muzikant Michiel Megens een muzikale voorleesactiviteit. Samen met hun (groot)ouders luisteren de peuters naar een voorleesverhaal en gaan ze zingen en dansen.

Integratie
De peuterbezoeken vinden plaats in het kader van een serie activiteiten die bijdragen aan een betere integratie van de inwoners van het asielzoekerscentrum.

Een werkgroep opgericht onder voorzitterschap van de beleidsadviseur integratie van de Kompanjie met leden van de gemeente Pekela/Kompanjie, AZC Pekela, De Badde, Politie, VluchtelingenWerk Noord-Nederland, Discriminatiemeldpunt Groningen, Bibliotheek Pekela en CMO Groningen, organiseert jaarlijks gezamenlijke activiteiten om het draagvlak onder de Pekelder bevolking te vergroten en de onderlinge contacten te verbeteren. De doelgroep van de activiteiten zijn alle Pekelders, jong en oud.