Overslaan en naar de inhoud gaan

Draag-Weer-Wit-Week in teken van hevig menstrueel bloedverlies

Door op maandag, 27 mei, 2013 - 16:30

STADSKANAAL - Dinsdagavond 4 juni van 19.30 tot ca. 20.30 uur zijn vrouwen, samen met hun partner of vriend(in), van harte welkom op de voorlichtingsbijeenkomst over hevig menstrueel bloedverlies. In het Refaja ziekenhuis zal gynaecoloog H. de Wet uitgebreid vertellen over de mogelijke oorzaken en medische oplossingen voor hevige menstruaties. Eveneens bestaat er volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Draag-Weer-Wit-Week
In de aanloop naar de zomermaanden gaan vrouwen, die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies, zich weer meer zorgen maken over het dragen van licht gekleurde en dunnere kleding. Dit is een goed moment om aandacht te besteden aan de oorzaken en gevolgen van hevige menstruatie en de medische oplossingen hiervoor. Ziekenhuizen door heel Nederland organiseren tijdens de Draag-Weer-Wit-Week bijeenkomsten waar vrouwen voorlichting krijgen over hevig menstrueel bloedverlies. Meer informatie over de landelijke Draag-Weer-Wit-Week is te vinden op www.hevigbloedverlies.nl.

Hevig menstrueel bloedverlies
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 20% van de vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies. Veel vrouwen krijgen er na hun 30e of 40e jaar mee te maken, soms na het stoppen met de pil. Myomen of poliepen in de baarmoeder is een van de oorzaken van hevige menstruatie. Echter bij 60% van de vrouwen is geen duidelijke oorzaak te vinden.
Naast lichamelijke klachten heeft deze aandoening ook een behoorlijke invloed op het sociale leven en de dagelijkse activiteiten. Meer dan 60% van de vrouwen moet wel eens een sociale gebeurtenis overslaan, ongeveer 80% vermijdt seksuele activiteiten en 33% is wel eens gedwongen thuisgebleven van het werk.

Aanmelding en locatie voorlichtingsbijeenkomst
Aanmelden voor 3 juni via: i.vanderwal@refaja.nl
Locatie: Zwartsenbergzaal, 1e verdieping Refaja ziekenhuis
Boerhaavestraat 1, Stadskanaal