Oud Veendam

Rink Oosting zou uw hulp heel erg waarderenOp 5 februari 2012 ben ik met mijn eerste bijdrage begonnen en probeer u als lezer elke week weer te laten genieten van oude beelden uit vervlogen tijden. Om deze hobby te continueren en mijn archief uit te breiden zoek ik dagelijks op het internet en bezoek ik een aantal malen per jaar beurzen.Al met al vraagt deze hobby veel tijd dat ik er naast mijn werkzame leven graag in steek.

Daarnaast probeer ik u als lezer elke week te verrassen met beelden uit de oude doos. Ik heb echter geen idee hoeveel mensen er ook daadwerkelijk kijken. Ik doe ook elke week weer het verzoek om zelf eens te kijken in de fotoboeken of in de oude schoenendoos op zolder maar tot op heden is het aantal reacties teleurstellend klein. Ik kan mij niet voorstellen dat er niets te vinden is dat voor mij interessant zou kunnen zijn.

Het blijft voor mij een uitdaging om telkens nieuwe oude beelden te vinden waarvan niemand het bestaan meer wist. Hulp van u als kijker zou ik erg waarderen. Dus daarom weder het verzoek kijk eens of er niets te vinden is.

Ik zoek alles wat met de gemeente Veendam te maken heeft, ansichtkaarten van de gemeente Veendam en Muntendam, foto's, dia's, oude rekeningen, enz enz.

Vaak wordt er nog veel weggegooid wat eeuwig zonde is daar het vaak onvervangbaar materiaal is. Ook bij overlijden wordt er vaak achterloos veel historisch materiaal bij het oud papier gedumpt daar niemand van de familie er belang bij heeft.

Ik hoor nog te vaak de opmerking ‘als ik dat geweten had had je het kunnen krijgen maar wist het niet en heb het maar weggegooid omdat ik dacht dat niemand belang bij die ‘oude troep' had. Als ik dat hoor doe mij dat als historicus zeer.

Dus kom op pak de telefoon of mail en laat mij verrassen met prachtig historisch materiaal. Om u ook dit weekend te laten genieten laat ik een aantal unieke beelden uit mijn archief zien.