Regio

10 jaar Dag van de RegioDAG VAN DE REGIO - Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013 wordt voor de 10e keer de Dag van de Regio gehouden. Een jubileumjaar dus, en dat wort gevierd. Het platteland biedt volop mogelijkheden voor een verrassende ontdekkingstocht. Daarom is het thema van 2013: Boerengoed. Monumentale boerderijen, ambachtelijke streekproducten, wandelingen of rondleidingen over een landgoed, de Dag van de Regio weet al 10 jaar lang haar bezoekers te verrassen.

Op creatieve wijze laten de deelnemers zien wat de regio te bieden heeft. De Dag van de Regio stimuleert deelnemers om (opnieuw) de samenwerking aan te gaan en gezamenlijk een nieuwe kant van het eigen dorp te laten zien. Boeiend en inspirerend! Proef de gastvrijheid van de regio en kom langs bij onze deelnemers. Samen presenteren zij de parels van de regio tijdens het eerste weekend van oktober. Het programma staat vanaf medio september op www.dagvanderegio.nl.

Wilt u meedoen met uw dorp of regio? Kijk op www.dagvanderegio.nl voor meer informatie, plan een bijeenkomst met uw dorpsgenoten en kom samen in actie!

De Dag van de Regio begon in 2004 in Oost-Groningen. In 2007 werd deze voor het eerst ook in Noord-Groningen georganiseerd en sinds 2008 staan zelfs twee dagen in het teken van de Dag van de Regio. Sinds 2010 doet de hele provincie Groningen mee en in 2011 volgde Zuidoost Drenthe. Ook binnen Europa is de Dag van de Regio verder uitgebreid. Duitsland was de initiatiefnemer van de Dag van de Regio in 1999, Nederland volgde in 2004 en Schotland in 2011. In 2012 volgde Ierland en vanaf 2013 gaan Finland, Oostenrijk en Polen meedoen.