Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybaldames VKM kampioen

Door op dinsdag, 23 april, 2013 - 19:00

MUNTENDAM - Zaterdag 20 april is VKM dames 1 kampioen geworden in eigen huis. De dames hadden aan 1 set overwinning genoeg om het welverdiende kampioenschap te gaan vieren. Met maar liefst een totaal aantal punten van 93 is VKM dames 1 overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse E.

De wedstrijd tegen Oostermoer eindigde in een dikke 4-0 overwinning voor de dames. Oostermoer liep de gehele wedstrijd achter de feiten en konden geen vat krijgen op het spel van de dames uit Muntendam. De dames wisten iedere set met ruime cijfers te winnen. Coach Michael Bijl kon met zijn vertrouwde basis opstelling starten: Spelverdeling Moniek Pots, Paser-lopers Kim Bijl en Evelien Heikens, Mid Maureen Boiten en Charity Thakoerdat, Dia Edith Kaldijk. De dames begonnen goed aan de wedstrijd en voerden hun opdrachten goed uit. Met een volledige servedruk en harde aanvallen werd Oostermoer onder vuur genomen, dit pakte erg goed uit. De ow zo belangrijke eerste set werd binnen gehaald door een schitterende kill-block van Maureen Boiten, nu kon het kampioenschap echt gevierd gaan worden. De druk was na de 1e set verdwenen, en nu was het de taak om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dit lukte uiteraard, de dames namen geen gas terug en pakten de volle 5 punten.

Dit seizoen hebben de dames laten zien over een zeer constant niveau te beschikken. De dames hebben dit seizoen veel progressie geboekt op alle vlakken. We hopen dat de dames volgend seizoen 1e klasse gaan spelen, en zo hun stijgende lijn door te trekken. Helaas vertrekt Edith bij VKM dames 1, de dames zoeken nog enthousiaste speelsters. Dus lijkt het jou wat, kom dan een keertje kijken bij VKM Muntendam.