Regio

Noorderpoort geholpen met twee ziekenhuisbedden van RefajaSTADSKANAAL - Het Refaja ziekenhuis sponsort de opleiding Verzorgende IG van het Noorderpoort in Stadskanaal met twee ziekenhuisbedden. Afgelopen donderdag heeft mw. Marjo Blokzijl, opleidingsfunctionaris van het Refaja ziekenhuis, de bedden overhandigd aan mw. Sylvia van Ankeren van het Noorderpoort.

Met de ziekenhuisbedden kunnen de aanstaande verzorgenden op een realistische wijze hun praktijkvaardigheden oefenen. De bedden zijn identiek aan die in het ziekenhuis worden gebruikt.

Het onderwijs wil graag met up-to-date praktijkmateriaal werken, maar ze kan dat vanwege het kostenaspect niet voor alle praktijkmaterialen realiseren. Door de sponsoring van het Refaja ziekenhuis is dat nu toch mogelijk gemaakt. Leerlingen kunnen nu oefenen met materialen die daadwerkelijk in de praktijk gebruikt worden. Dit is goed voor de leerlingen, de praktijk én de school!

Het Refaja ziekenhuis biedt jaarlijks ruim 300 stageplaatsen aan studenten van diverse opleidingen binnen de zorg maar ook daar buiten, variërend van stagiaires uit het praktijkonderwijs tot en met WO.

Het Refaja ziekenhuis en het Noorderpoort onderzoeken momenteel de mogelijkheden of verzorgenden die worden opgeleid bij het Noorderpoort via een stage kunnen doorstromen tot het niveau van verpleegkundige. De intentie is dat de eerste stagiair vz-ig in het nieuwe schooljaar 2013 aan de slag gaat.

Leerlingen die interesse hebben voor de opleiding verzorgende-ig (niveau 3) kunnen zich nu aanmelden via de website www.noorderpoort.nl