Overslaan en naar de inhoud gaan

OZG organiseert bijeenkomst over schildklierziekten

Door op donderdag, 28 maart, 2013 - 17:31

WINSCHOTEN - Op dinsdag 9 april organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in samenwerking met de Schildklier Organisaties Nederland (SON), op locatie Lucas een voorlichtingsbijeenkomst over schildklierziekten. Deze bijeenkomst is bestemd voor patiënten, hun naasten en iedereen die meer wil weten over schildklierafwijkingen. De bijeenkomst vindt plaats in de personeelsflat naast het ziekenhuis en begint om 19.15 uur (ontvangst 18.45 uur). De entree is gratis.

Sprekers tijdens deze avond zijn de heer H.J.G. Lagerweij, internist OZG en de heer M. Klöppner, chirurg OZG. De SON laat een filmpje zien over de persoonlijke ervaringen van schildklierpatiënten. Tevens is de SON met een stand aanwezig om aan de hand van documentatiemateriaal uitleg te geven. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan zowel de aanwezige specialisten als aan de SON. Zie ook het programma: www.ozg.nl

Schildklieraandoeningen
In Nederland slikken ongeveer 500.000 mensen medicijnen voor een schildklieraandoening. Vermoedelijk komen daar nog meer dan 500.000 mensen bij van wie de schildklier niet goed werkt, maar bij wie nog geen diagnose is gesteld.
Veel schildklierpatiënten lopen (onnodig) lang met klachten rond voordat een diagnose wordt gesteld. Ongetwijfeld speelt daarbij een rol dat de klachten ook voorkomen bij zoveel andere aandoeningen. Duidelijk is ook dat een behandeling van een schildklieraandoening vragen oproept, niet altijd alle klachten verhelpt, meespeelt bij werk en invloed heeft tijdens de zwangerschap.

Zie voor meer info: www.schildklier-organisaties.nl.

Info en opgave
Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden mailen naar schildkliergroningen@gmail.com
of bellen (tussen 14.00 - 20.00 uur) naar 050- 3021970 (op dinsdag en woensdag) of
050- 2809650 (op donderdag en vrijdag).