Regio

Jubilerend Refaja fietst voor Inloophuis NardusbloemREGIO - In 2013 viert het Refaja ziekenhuis haar 45-jarig bestaan. Omdat je een feestje niet alleen viert, houdt het ziekenhuis op zaterdag 1 juni a.s. een jubileumfietstocht voor iedereen die graag fietst. Voor zowel toerfietsers, mountainbikers als wielrenners zijn routes uitgezet.

Deelname kost €15,-. Daarmee sponsoren de fietsers Inloophuis de Nardusbloem in Musselkanaal. Inloophuis de Nardusbloem faciliteert kankerpatiënten in een huiselijke sfeer.
De fietstocht start om 9.30 uur en voert door het Westerwolde gebied. Toerfietsers en wielrenners kunnen 40, 60, 80 of 100 km fietsen; mountainbikers fietsen 40 of 60 km. Fietsers kunnen zich via www.refaja.nl inschrijven voor de fietstocht door op het rode fietsje bovenin de homepage te klikken. Inschrijven kan tot en met 5 mei 2013.

Wedstrijd ‘ziekenhuis van de toekomst'
De fietstocht is een voorschot op de rest van de jubileumactiviteiten die in de derde week van november plaats vinden. Een van die activiteiten is een creatieve wedstrijd voor basisschoolleerlingen in de gemeente Stadskanaal. Met het thema ‘het ziekenhuis van de toekomst' mogen zij per school een eigengemaakt kunstwerk opsturen. De verzamelde kunstwerken zullen in de jubileumweek worden tentoongesteld in het ziekenhuis. Voor de winnaars zijn er natuurlijk leuke prijzen.