Regio

De charme van de Tweekarspelen kunstrouteKUNSTROUTE - Eind maart, om precies te zijn op 23, 24, 30, 31 maart en 1 april (Tweede Paasdag), vindt voor de zestiende keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Vijf dagen wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten.

De Tweekarspelenroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route nemen in totaal 14 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedde, Bellingwolde, Booneschans en Bad Nieuweschans. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend
Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de 14 kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Jente Bagchus (keramiek), Cilia de la Court (keramiek, schilderkunst), Jeanne van Veghel (beeldhouwkunst en sieraden), Mieke van Es (schilderkunst), Ard Hesselink (fotografie), Ernst Kruit (houten beelden), Licita Langendijk (schilderkunst), Wim Mulder (design meubelen), Bart van Oijen (teken-en schilderkunst), Bert Veeman (fotografie) en Jan van Well (aquarellen). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Willem de Bolster (keramiek), Reny Helwes (teken- en schilderkunst) en Herma Arensman (schilderijen). Allen ontvangen u graag in hun huis, atelier, of galerie.

De route van circa 50 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie
In Museum de Oude Wolden, Hoofdweg 161 in Bellingwolde is van 1 maart tot 2 april een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien. Openingstijden van het museum zijn: woensdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag 13.00 tot 17.00 uur.

Website
In de weekenden van 23, 24 en 30, 31 maart/1 april (Tweede Paasdag) wordt u van harte uitgenodigd geïnspireerd te raken door de charme van de Tweekarspelen kunstroute. De openingstijden zijn van 13 tot 18 uur. De website www.tweekarspelenkunstroute.blogspot.nl biedt u nog veel meer interessante informatie over de kunstenaars en hun werk.