Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van Bestuur OZG kiest plek voor nieuwe ziekenhuis

Door op vrijdag, 1 maart, 2013 - 09:03

REGIO - De Raad van Bestuur van de OZG heeft een keuze gemaakt voor een plek waar zij een nieuw ziekenhuis wil gaan bouwen. Het gaat om een kavel langs de A7, aan de afrit Scheemda/ Midwolda/ Delfzijl. Het ziekenhuis en de gemeente Oldambt hebben dat dinsdagavond jl. bekendgemaakt aan direct omwonenden.

Bij de keuze en toekomstige inrichting van de kavel is nadrukkelijk rekening gehouden met behoud van het landschappelijk beeld, te verwachten verkeersstromen, het uitzicht op het gebouw, afstand tot de bestaande bebouwing en bereikbaarheid van omringende kavels. Ook bij de verdere uitwerking wordt rekening gehouden met het feit dat het gebouw moet passen in de omgeving.
De keuze voor de kavel werd gemaakt in nauw overleg met de gemeente Oldambt en de Provincie Groningen.

Tijdens de goed bezochte informatiebijeenkomst werden ook de eerste globale tekeningen van het te bouwen ziekenhuis bekend gemaakt en schetste wethouder Hans Polman van de gemeente in grote lijnen de te volgen stappen in het realiseren van het nieuwe ziekenhuis. In dat proces is een belangrijke rol weggelegd voor omwonenden. Polman: "Ik wil graag een klankbordgroep samenstellen die gedurende het gehele proces meedenkt over allerlei zaken die we tegenkomen. We willen hun input serieus nemen. Daar bleek tijdens de bijeenkomst ook draagvlak voor. Diverse omwonenden meldden zich direct aan."

Ook voorzitter Raad van Bestuur OZG Albert Koeleman is blij met die animo: "Het schetst de betrokkenheid van de omwonenden." Hij lichtte tijdens de bijeenkomst ook het belang van een goed geoutilleerd en modern ziekenhuis toe: "Het nieuwe ziekenhuis moet het ziekenhuis van Noord- en Oost-Groningen worden. Het ziekenhuis moet ook voldoen aan alle eisen die hieraan worden gesteld door de overheid, maar zeker ook aan de wensen van de patiƫnten. Wij willen daarom een gebouw dat goed bereikbaar is en een gebouw waar we u allen optimale ziekenhuiszorg kunnen bieden."

De OZG streeft er naar in de zomer van 2013 bij de gemeente Oldambt de bouwaanvraag in te dienen en zij gaat er nog steeds van uit dat eind 2015 het nieuwe gebouw kan worden betrokken. In het totale proces trekken OZG, gemeente Oldambt en provincie zoveel mogelijk gezamenlijk op.