Overslaan en naar de inhoud gaan

OZG geeft ouders voorlichting over incontinentie bij kinderen

Door op vrijdag, 22 februari, 2013 - 00:27

INCONTINENTIE - Op dinsdag 5 maart (locatie Lucas) en woensdag 13 maart (locatie Delfzicht) organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) een informatiebijeenkomst over incontinentie bij kinderen. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het personeelsrestaurant van de ziekenhuizen van 19.30 - 20.30 uur. Aan de avond zijn geen kosten verbonden.

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders van kinderen die kampen met incontinentie. Sinds 2011 heeft de Ommelander Ziekenhuis Groep een team dat kinderen met incontinentie behandelt. Dit team bestaat uit een kinderarts, twee kinderurotherapeuten, een pedagogisch medewerker, een kinderbekkentherapeut en een medisch psycholoog. Er worden kinderen tot 18 jaar behandeld met klachten van ongewild urineverlies overdag of 's nachts (bedplassen).

Tijdens de bijeenkomst geeft het behandelteam informatie over de mogelijke oorzaken en behandeling van urineverlies bij kinderen. Zij geven praktische adviezen die thuis direct kunnen worden toegepast.

Informatie en aanmelden
Voor vragen of aanmelding kunnen ouders een mail sturen naar l.weggemans@ozg.nl of bellen met de polikliniek Kindergeneeskunde: 088-0661000 en vragen naar toestel 8109.