Veendam 1894 (zat) verliest topper van VVS

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag de topper in de 4e klasse C met 0-2 verloren van VVS. Doordat koploper Gronitas met 3-1 onderuit ging bij VVK mag VVS zich de nieuwe lijstaanvoerder noemen. Veendam 1894 is door deze nederlaag afgezakt naar de 4e plek op de ranglijst. De ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. begon sterk aan de wedstrijd, maar kon het veldoverwicht niet omzetten in uitgespeelde kansen. De gasten uit Oostwold doken daarentegen wel een keer gevaarlijk op voor het Veendammer doel, maar de thuisploeg werd gered door de paal. Op het ondanks de vele regen goed bespeelbare veld aan de Langeleegte gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 tussenstand.

Na de pauze veranderde het spelbeeld amper en waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Het was echter VVS dat halverwege de 2e helft 2 keer optimaal wist te profiteren van slecht verdedigen aan Veendammer zijde. Veendam 1894 ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer en was daar enkele keren dichtbij. De verdediging van VVS stond echter als een huis en naarmate het duel vorderde verdween het geloof in een goede afloop bij de geelzwarten. VVS kreeg in de slotfase zelf nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar speelde dit niet goed uit. Conclusie na afloop was dat Veendam 1894 voetballend niet de mindere was, maar uiteindelijk verdiend verloor van een oerdegelijk en effectief VVS.

De Veendammers zijn door de nederlaag voorlopig afgehaakt in de titelstrijd en sluiten volgende week het jaar af met een uitwedstrijd tegen TEO.