Nieuws

Sinterklaas was het spoor bijster in VeendamBRANDWEERKAZERNE - Zaterdagmorgen was de Sint op bezoek bij de kinderen van de brandweerkazerne in Veendam. Vanaf de kazerne werden de kinderen hoogstpersoonlijk met brandweerauto's van huis gehaald, en dit was natuurlijk de dag van hun leven. Daags ervoor was er met de post een instapkaartkaart bezorgd voor een mooi plekje in een van de drie brandweerauto's.

Bij het aankomen bij de kazerne bleek dat de Sint en zijn Pieten daar niet aanwezig waren. De Sint was bij het station aangekomen omdat hij had gedacht dat de kinderen daar zouden komen. Er werd een zoektocht door Veendam gemaakt, maar Sinterklaas bleek spoorloos te zijn. Alles was in rep en roer.

Gelukkig was er een brandweercollega die ook had verwacht de kinderen daar te zullen zien. Er werd contact gezocht en konden de brandweervoertuigen koers zetten naar het treinstation.

Maar op een gegeven moment was zelfs de aanwezige media (twee collega's) de Sint kwijt. Maar gelukkig werd hij en zijn piet na aankomst van de kinderen net op tijd op het perron bij de trein gezien. Het bleek dat de Sint het SPOOR bijster was en zelfs op de spoorbaan was gaan lopen. Ook zijn hoofdpiet had er nog een heel karwei aan. De Sint was de weg behoorlijk kwijt. Dat hij door de kinderen van de brandweer werd gezocht was hem nog niet bekend en hij zat in zak en as. Hij was radeloos en besluiteloos.

Alle voorvallen van dit jaar had de Sint ook wel wat van streek gebracht. Bij de intocht in Wildervank werd bekend dat de boot gezonken was. Op het Paterswoldsemeer was er een te klein bootje voor de Sint beschikbaar, waarin ook nog mensen van de media plaats hadden genomen. Dat kon ook niet goed gaan en het bootje sloeg om. Gelukkig is de Sint op zijn leeftijd het zwemmen nog steeds niet verleerd, maar dat hij dit nog moest meemaken had hij ook nooit gedacht. Er zijn meer problemen. Zijn trouwe paard Amerigo is nergens te vinden en er zijn zelfs kamervragen over geweest. Ook waren de mutsen van de pieten weggewaaid door de harde wind.

Gelukkig heeft de Sint met de brandweer van Veendam al een jarenlange goede band en ook deze keer werd er assistentie verleend. Nadat de Sint met behulpzaamheid van de kinderen was opgespoord was hij meegegaan in een van de brandweerauto's naar de brandweerkazerne. Dat ook de pieten dolblij waren over de goede afloop bleek ook wel door hun grappen die ze uitvoerden. In de gezellige huiskamer van de kazerne werd een geweldige sinterklaasfeest gehouden.