Nieuws

Sinterklaas op grootse wijze ontvangenbij de Mgr. Bekkersschool
Door Jacob Kuiper

SINTERKLAAS - Dat Sinterklaas nog steeds in een goede conditie is, getuigt ook het feit dat hij de laatste dagen voor zijn verjaardag er nog topfit uit ziet. Zowel geestelijk als lichamelijk. Want het is natuurlijk niet niks als je als Sinterklaas zijnde in een politie auto met gillende sirenes arriveert bij de Mgr. Bekkersschool in Veendam. Menig ouder dachten waarschijnlijk dat hun kindervriend op rooftocht was geweest. En daar moet je, als de jaren een woordje mee gaan spelen, tegen kunnen. Maar de werkelijkheid zat natuurlijk anders in elkaar.
De goedheiligman had bij het politiebureau van Veendam aangifte gedaan dat er twee zwarte Pieten verdwenen waren. En zonder de twee Pietermannen is de bejaarde vorst natuurlijk machteloos. Zonder de Pieten kon Sinterklaas onmogelijk de pakjes op tijd bij de kinderen brengen. Maar ‘de tijd heelt alle wonden'.

Op een gegeven moment werden de boeven gesignaleerd op het dak van de school. En ja, toen waren de boeven gezien. Met vereende krachten werden de onruststokers gearresteerd. Maar wat nog belangrijker was, waar waren de verdwenen Pieten. Nou, die hadden de ontvoerders in een container geduwd, die op het schoolplein stond. En daaruit konden ze gelukkig bevrijd worden.

Daarna kon de intocht van de ‘gladiatoren' beginnen. Sinterklaas en zijn gevolg gingen de rode loper op en ze kwamen handen en voeten te kort om iedereen een hand te schudden. Toch had de Sint de schrik nog een beetje te pakken en dat kon je ook aan zijn gezichtsuitdrukking zien. Maar dat klaarde snel op toen de bejaarde man uit Spanje al die vrolijke kindergezichtjes zag.

Al schuifelend en handenschuddend vervolgde hij het pad die naar de school leidde. En dat alles onder leiding van de ‘leading lady' van de school, de directrice. De oude baas vervolgde zijn weg en daarna de school in. Sinterklaas was al eens eerder in de school geweest, maar af en toe was hij de weg een beetje kwijt. Zo ook uw verslaggever, die de Sint al die tijd schaduwde.

De Sint volgde alleen de jongste groepen en de kinderen deden diverse kunstjes voor de ogen van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. De Sint deed af en toe zijn boek open en vroeg sommige kinderen om even op het toneel te komen. Ook waren er een paar kindertjes die een stukje moesten voorlezen. Eén van de grappenmakers was Sam van groep 3. Hij praatte tegen de Sint honderduit. En als ik me niet vergis is er een tweede Andre van Duin opgestaan.

Daarna was het zachtjes tijd dat het Spaanse gevolg weer moest vertrekken. Het was inmiddels tegen twaalven en alle fans van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten stonden weer op het schoolplein om een erehaag te vormen. Handjesschuddend en allemaal lieve woordjes aan de kinderen vormden een schitterend slot bij de Mgr. Bekkersschool.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum