Nieuws

Infocentrum Parkstadglas Veendam geopendGLASVEZEL - Donderdagavond is het infocentrum van Parkstadglas geopend in het winkelcentrum van Veendam. Parkstadglas is een bewonersinitiatief die bestaat uit mensen die vooral in de ICT wereld actief zijn. Hun inzet is op vrijwillige basis. Zij vinden namelijk dat de technische mogelijkheden van o.a. internet, TV en telefonie in Veendam erg beperkt is in de huidige tijd en voor de toekomst. Zij vinden bovendien dat de maximale mogelijkheden van ADSL (internet, telefonie, TV) bereikt is en dat er voor de toekomst geen mogelijkheden meer zijn.

Parkstadglas heeft geen vertrouwen in het huidig aanbod en daarom is het bewonersinitiatief er gekomen. Parkstadglas vindt het huidige aanbod van slechts één aanbieder niet meer van deze tijd, en zet zich dus in voor een open netwerk met meerdere aanbieders. Een gezond stukje concurentie tussen de aanbieders houdt de prijzen scherp en houdt de innovatie en ontwikkeling in gang. Dit levert de inwoners van Veendam en Wildervank op dat er keuzevrijheid is voor een vergelijkbaar product.

Parkstadglas heeft een ondernemer gezocht die de toekomst van Veendam en de digitale snelweg veilig kan stellen. Deze ondernemer Reggefiber is bereid om in Veendam en Wildervank alle woningen te voorzien van een glasvezelkabel. Dat kan alleen als 30% van de huishoudens gebruik gaan maken van het glasnetwerk. De peildatum voor de 30% is 25 maart 2012. Indien op deze datum 30% behaald is zal er binnen enkele weken daarna begonnen worden met de graafwerkzaamheden.

Het infocentrum is geopend op donderdag van 18.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De beperkte openingstijden heeft o.a. te maken dat de vrijwiligers ook nog een baan hebben. Deze voorziening is tijdelijk, de komende weken zal het pand worden verbouwt tot een echte winkel waar Reggefiber zich gaat vestigen.


Rechts Angelo Cijntje van SC Veendam

De eerste avond werd goed bezocht. Niet alleen door mensen met vragen maar ook die een abonnement afsloten. Ook Angelo Cijntje van SC Veendam was donderdagavond aanwezig om zich te laten informeren over de keuzemogelijkheden van de verschillende aanbieders.

U vindt het infocentrum aan het Museumplein 14.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....