Nieuws

Koopavondoptreden 8 december:Drie Groninger meestervertellersKOOPAVONDOPTREDEN - Donderdag 8 december in de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn drie Groninger meestervertellers.

Henk Puister, Fre Westerhof en Jaap Nienhuis hebben eigenlijk geen introductie nodig. Elk van de drie kan een avond vullen met verhalen en gedichten maar alle drie samen in één Koopavondoptreden is een langgekoesterde wens van de organisator van de Koopavondoptredens Bert Kraan.

Fre Westerhof, Groninger in hart en nieren, zanger van het Daip River Kwartet, fotograaf, filmer en sinds kort ook dichter en schrijver. Hij noemt zijn korte en puntige anekdotes "Keudels" waarvan hij een bloemlezing zal geven.

Henk Puister, Groninger dichter en tekstschrijver van liedjes voor Wia Buze, Henk Kamphuis en Johan Raspe. Henk was al meermalen gast op de donderdagavonden en zal ook nu met zijn humoristische
manier van voordragen en vertellen de lachers op zijn hand krijgen.

Jaap Nienhuis, van weerman tot interviewer van bekende en onbekende Groningers. Hij weet als geen ander te vertellen over het leven op het Hoogeland en de belevenissen die hij meemaakte in zijn tijd bij RONO en RTV Noord. Hij heeft ze vast niet geteld, maar zeker meer dan duizend keer heeft hij met zijn verhalen zijn publiek een onvergetelijke avond bezorgd.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.