Nieuws

Start peutergroep op basisschool 't HaimsteePILOT - CBS 't Haimstee en het peuterspeelzaalwerk van welzijnsorganisatie Compaen zijn, van de 30 deelnemende gemeenten, als enige in de provincie Groningen ingeloot voor deelname aan de landelijke pilot ‘Startgroep voor peuters'. Het gaat om een pilot waarbij de peuterspeelzaal nauw samenwerkt met de basisschool. Peuters kunnen zich zo direct binnen de rijke leeromgeving van de basisschool ontwikkelen.

Tijdens de vier jaar durende pilot, die op 't Haimstee in januari start, wordt de meerwaarde van de aansluiting van het peuteraanbod bij het basisonderwijs onderzocht. De Startgroep vindt plaats op 4 dagdelen per week (aansluitend bij de schooltijden) en bestaat uit maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2½ tot 4 jaar. De begeleiding van de Startgroep is in handen van een peuterleidster van Compaen en een leerkracht van 't Haimstee.

Net als op de overige peuterspeelzalen van Compaen wordt het educatieve programma Startblokken ook bij deze peutergroep gehanteerd. In dit programma worden de peuters spelenderwijs gestimuleerd in verschillende ontwikkelingsgebieden. Ouders die hun kind voor deze nieuwe groep willen opgeven kunnen dat doen middels het Aanmeldingsformulier Peuterspeelzalen; af te halen bij Welzijnsorganisatie Compaen, Jan Salwaplein 3 en bij CBS 't Haimstee, Linge 24; beide in Veendam.

Meer informatie is te krijgen bij mevr. A. de Vries, directeur 't Haimstee; te bereiken via telefoonnummer 0598 - 620 621. Ook kan men terecht bij mevr. M. Prins, coördinator Jeugd bij Compaen; te bereiken via telefoonnummer 0598 - 698 119.