Nieuws

Werkbezoek PvdA aan VeendamPVDA - Afgelopen vrijdag heeft een delegatie PvdA'ers uit de Tweede Kamer en Provinciale Staten een werkbezoek gebracht aan Veendam. Op het gemeentehuis vond een gesprek plaats met wethouder Schmaal en ondernemer R Soepenberg. Laatstgenoemde wil op het voormalig terrein van Avebe aan het Boven Oosterdiep een bedrijf starten op het gebied van duurzame energie.
Aansluitend gingen de PvdA'ers het centrum in als een rode slinger om in gesprek te gaan met winkelende Veendammers.

In een openhartig gesprek werd uitleg gegeven over de plannen voor de ontwikkeling van dit gebied dat al jaren niet meer actief in gebruik is. Het energiepark wordt ontwikkeld samen met energiemaatschappij Eneco en biedt volgens de ondernemer werkgelegenheid aan circa 15 mensen. Fractievoorzitter PvdA Ans Grimbergen van de gemeenteraad Veendam is enthousiast over de groei van nieuwe werkgelegenheid, maar is beducht op mogelijke overlast en risico's voor de inwoners. Het bedrijf komt nl aan de rand van een bewoond gebied. Ze vindt het belangrijk dat een mogelijk stankoverlast tot een minimum wordt beperkt en dat de komst van het bedrijf ook voordelen voor de inwoners van Veendam oplevert. Het park moet ruim 3½ megaWatt stroom leveren en dat zouden inwoners van Veendam ook van mee moeten profiteren. Zij is inmiddels al benaderd door omwonenden die bezwaar maken tegen de komst van dit bedrijf zo dicht bij hun huis en vrezen voor de risico's.

Vanuit de provincie waren aanwezig de statenleden Brunie Batterman, Jan Batting, Ankie Beenen, Bert Dieters, Karin Hazewinkel, Roelf Schoenmaker en gedeputeerde William Moorlag. En verder waren Gronings Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken aanwezig alsmede enige bestuursleden van de PvdA.

Een deel van het Avebe-terrein zal gebruikt worden voor het doortrekken van de Skagerrak/Bendiksstraat op de Industrieweg. Een langgekoesterde wens van de PvdA om vooral het vele verkeer uit de CW Lubbersstraat in Wildervank te ontlasten.