Nieuws

Hennep en luxe artikelen in beslag genomen in VeendamNOORDERWEG - Bij een woning aan de Noorderweg in Veendam heeft de politie woensdagmiddag en -avond een hennepkwekerij met circa 500 planten ontmanteld. Ook werden luxe artikelen in beslag genomen, omdat agenten vermoedden dat die goederen verkregen zijn uit criminele activiteiten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De 64-jarige bewoner verklaarde een kwekerij te hebben op de zolder van de schuur. Daar troffen ze 402 hennepplanten aan.

Achter de woning stond een caravan. Daar lagen nog eens 1,5 kg aan gedroogde henneptoppen. Toen agenten in de caravan bezig waren hoorden ze een afzuiginstallatie van onder het huis. In de kelder van de woning werden nog eens een kleine 100 hennepplanten gevonden. Alle planten en apparatuur werden in overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd.

De gehele woning werd doorzocht. Er werd geen geld aangetroffen, maar wel diverse dure artikelen. Twee Mercedessen, een landbouwtrekker, een zitmaaier, twee quads, een paardentrailer, een tourcaravan, een minibike, drie flatscreens, een keyboard en een laptop.

Daarnaast werden een startpistool met munitie en een gasdrukwapen in beslag genomen. Geld wat verdiend wordt met criminele activiteiten wordt afgepakt. En de dure spullen die met dit geld betaald zijn worden afgenomen. Op deze manier wordt het onaantrekkelijk gemaakt om criminele activiteiten te ontplooien of door te zetten