Nieuws

Grootschalig onderzoek naar woon- en leefomstandighedenouderen 75 jaar en ouderSAMEN OUD - Vanaf 1 december gaan Compaen, de Badde en Welstad aanstaande participeren in het Programma Geïntegreerde Ouderenzorg (PGO) van het UMCG. Een project in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg.

Dit project wordt uitgevoerd vanuit 15 huisartsenprojecten in deze gemeente en in totaal zullen 3000 ouderen van 75 jaar en ouder worden aangeschreven. Deze mensen krijgen eerst een brief en daarna een uitgebreide vragenlijst. Het versturen van de vragenlijsten gebeurt in drie delen (batches) op: 13 en 27 oktober en 8 december. Daarna krijgen de ouderen enkele weken de tijd om de lijsten in te vullen en terug te sturen naar het UMCG.

In de periode dat de vragenlijsten ingevuld moeten worden, vragen we hulp van de Seniorenvoorlichters. In principe moeten de ouderen de vragenlijst zelf invullen, maar we weten natuurlijk niet dat dit haalbaar is. Bij het UMCG is een telefonische helpdesk, maar een deel van de ouderen zal persoonlijk geholpen moeten worden. En daarvoor vragen we de inzet van Seniorenvoorlichters in de eigen gemeente. Het gaat om een beperkte periode, tussen 7 november a.s. en 26 januari 2012, maar per week zullen misschien meerdere ouderen bezocht moeten worden. Per vragenlijst wordt een vergoeding uitgekeerd van € 10,00 (dit is inclusief de telefoonkosten en eventuele reiskosten) en er komt nog een training van 2 dagdelen over de vragenlijst, zo legt Coen Ronde, deelprojectleider Samen Oud/PGO, uit.