Sport

Afgetekende overwinning voor Flash damesEerste nederlaag van De MeeuwenDoor Jacob Kuipers

VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag moesten de vrouwen van volleybalvereniging Flash aantreden tegen De Meeuwen. De plaats van handeling was De Parkstadhal in Veendam. De Meeuwen hadden nog geen wedstrijd verloren in de competitie en de dames van de thuisspelende Flash waren er op gebrand om hun opponent de eerste nederlaag toe te brengen. En dat lukte. Het werd een 4-0 zege en de setstanden waren: 25-21, 26-24, 25-17 en 25-20.

Coach Henk Schreuder bracht de volgende beginopstelling in het veld. Manon van Rheenen en Colinda Makken acteerden op de links- en rechts positie. Een soort links- en rechtsbuiten om in voetbaltermen te blijven. Sandra Laarman en Marloes Ham zetten de lijnen uit op het middenveld. Esther Tunteler moest als spelverdeler zorgen dat de aanvallen geolied liepen. En Leonie Kragt werd op de diagonaal geposteerd en Ellin Frericks was het slot op de deur en speelde als libero (een soort slot op de deur).

Flash kreeg in de beginfase gelijk de serve tegen, maar de eerste pass kwam gelijk goed aan en Esther Tunteler ging een combinatie met Sandra Laarman aan, waardoor de thuisclub het eerste punt binnen haalde. De eerste klap was dus een ‘daalder waard'. Er werd door de vrouwen van Schreuder duidelijk gemaakt dat ze zich niet lieten kennen en graag alle punten in eigen huis wilde houden. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-21. 

De tweede set begon dus met hetzelfde team. Deze set verliep spannender dan de eerste set. In beide kampen liet men goed volleybal zien en de setwinst kon dan ook alle kanten op vallen. Maar tegen het eind van deze set hebben ‘de Flassies' nog even ‘alle zeilen' bijgezet en de set met 26-24 naar zich toe trokken.

Ook in de derde set stond weer hetzelfde team binnen de lijnen. Oefenmeester Henk Schreuder moest ongetwijfeld gedacht hebben van: ‘Never changes an winning team' Want er ging de laatste weken een soort 3e set syndroom over de ploeg. Maar hiervan was voor eigen publiek niets van te merken en ze hadden de wedstrijd volledig in de ‘tang'. Deze partij werd dus gemakkelijk gewonnen met 25-17.

Op naar de 4e set. Iedereen was het erover eens. Alle punten zouden in Veendam blijven. De volgelingen van Schreuder wilden eigenlijk voortvarend van start gaan, maar de trainer maakte een klein inschattings foutje, waardoor de beginopstelling enigszins in de war werd gebracht. En dat heeft Flash geweten. De Parkstadbewoonsters konden geen grip krijgen op De Meeuwen. Daardoor konden de bezoeksters naar hartenlust scoren. Scheuder wisselde nog even, maar dat zette ‘geen zoden aan de dijk' want op dat moment stond Flash met 14-2 achter.

Er werden twee time-outs genomen door Schreuder om iedereen weer met de koppen bij elkaar te krijgen. En het werkte, door vechtlust liet Flash zien dat er een ingespeeld team op het veld stond. En ze kwamen puntje voor puntje dichterbij. Leonie Kragt werd nog gewisseld voor Vera Snoek, omdat zij een sta-in-de-weg werd. En op een gegeven moment stond het 19-19. Flash wist wat hun te doen stond en het publiek was helemaal enthousiast wat ploeg klaar speelden. De set werd toch nog door Flash gewonnen met 25-20.

Wederom een wedstrijd gewonnen met 4-0. Hierdoor Flash momenteel op gedeelde 1e plaats in de 3e divisie. De ploeg van coach Schreuder heeft 7 duels gespeeld en 29 punten. De Meeuwen hebben hetzelfde aantal punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week gaat Flash we op bezoek bij naamgenoot Flash Nieuwleusen.