Sport

Eerste ronde bekerwedstrijden zaalvoetbalZAALVOETBAL - Maandag is afgetrapt voor de eerste ronde van de bekerwedstrijden. In de Wildervanckhal streden 2 teams uit de tweedeklasse en twee teams uit de derdeklasse tegen elkaar. BMC was duidelijk de sterkste in deze poule en won alle drie wedstrijden met gemak. V.Calker/Heikens viel tegen en Klusfabriek daarentegen speelde prima partij. BMC en Klusfabriek door naar de volgende ronde.

Woensdag werd er gespeeld in de Parkstadhal en in de Sorghvliethal. In de Parkstadhal won tweedeklasser Prins Elektro alle wedstrijden en gaat door naar de volgende ronde net als eersteklasser Horripilante. In de Sorghvliethal was het minder spannend, want daar was de strijd om de eerste plaats in de poule spannend.

Warmteservice en Fc. Titanium kwamen te kort hier en de wedstrijd tussen Rainbow Events en Topwark werd een spannende strijd die werd gewonnen door tweedeklasser Rainbow Events met 2-1. Vrijdagavond werd er weer gestreden in beide hallen. In de Sorghvliethal gaan Smurfit/Kappa en Vireau Bloemen door naar de volgende ronde.

Tweedeklasser Smurfit/Kappa en een derdeklasser lieten daar de twee eersteklassers achter zich wat wel een verrassing was. In de Parkstadhal ging het behoorlijk tekeer en wel omdat Sport-Inn zich niet kon neerleggen bij de beslissingen van de scheidsrechters. Het begon al in de eerste wedstrijd waar twee spelers rood kregen, waarvan 1 speler 2x geel dus ook rood en de wedstrijd werd gestaakt.

En de tweede wedstrijd van Sport-Inn ging het nog goed, maar in hun laatste wedstrijd ging het weer mis en ook die wedstrijd werd gestaakt met weer een rode kaart voor Sport-Inn. In beide wedstrijden werden de scheidsrechters belaagd en dat liet men niet toe. Verder werd er leuk gespeeld in deze poule en gaat Glasgarage 1 door naar de volgende ronde samen met Winkler Prins.

Glasgarage won drie wedstrijden, waarvan twee duels tegen een hoofdklasser. Maandag en woensdag worden de laatste twee poules gespeeld en dan is het bekend wie erdoor gaan naar de volgende ronde. Ook de beste twee teams die derde zijn geworden gaan door naar de volgende ronde.