Sport

Plusine ICT nieuwe hoofdsponsor Veendammer judokampioenschap
Algemeen directeur Henk Pomper van Plusine ICT en toernooiorganisator Menno Wiersma
van Judoschool Veendam bij het afsluiten van de sponsorovereenkomst.

JUDO - Het Internationaal Veendammer Judokampioenschap dat op zaterdag 10 december wordt gehouden in de Parkstadhal, heeft een nieuwe hoofdsponsor: Plusine ICT. Het toernooi, met bijna 500 deelnemers uit binnen- en buitenland, gaat nu ook de naam dragen van zijn sponsor en heet vanaf nu Plusine IVJK.

Plusine ICT is een snelgroeiend bedrijf met een hoofdkantoor in Beverwijk, maar ook sinds februari van dit jaar met een vestiging aan de Lloydsweg in Veendam. Plusine ICT is al langere tijd sponsor in de wielersport. Algemeen directeur Henk Pomper zou eigenlijk elke sport wel willen sponsoren: "Ik heb geen speciale band met judo, behalve dan dat mijn zoon deze sport met veel plezier heeft beoefend. Ik vind het vooral voor jongeren van groot belang, dat ze aan sport doen, welke sport dan ook. Het is goed voor hun gezondheid en het houdt ze van de straat. Op het moment dat jongeren aan het sporten zijn, zullen ze geen rotzooi schoppen", aldus de heer Pomper. "En als het goed is daarna ook niet", zo voegt hij er met een glimlach aan toe.

Het komende Plusine IVJK is alweer de vierde editie van het judotoernooi dat wordt georganiseerd door Judoschool Veendam. Het succes van de vorige edities heeft ertoe geleid, dat dit Veendammer evenement inmiddels een vaste plaats op de nationale en internationale toernooikalenders heeft verworven. De judoka's van zo'n vijftig verschillende verenigingen vechten (letterlijk) niet alleen om individuele prijzen. Ook wordt er gestreden om de Paul Siekman Bokaal, voor de club met het hoogste aantal behaalde punten. De naamgever van deze bokaal is de oprichter van Judoschool Veendam en als hoofdtrainer de voorganger van Marcel Joling.

Het toernooi op 10 december zal de hele dag duren; om 8.00 uur zullen de judoka's van het eerste blok zich naar de weegschaal begeven en om 9.00 uur wordt er gestart met de wedstrijden. Om en nabij tachtig vrijwilligers, waaronder scheidsrechters uit heel Nederland maar ook vele helpende handen van Judoschool Veendam, zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.