Nieuws

Wees een held, volg een EHBO-cursus (BLS/AED)bij EHBO afdeling WildervankEHBO - Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een blauwe plek op tijdens een val? Als u een cursus Eerste Hulp heeft gevolgd, weet u hoe u de juiste Eerste Hulp verleent als er iets gebeurt in uw omgeving. Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden af en toe lotusslachtoffers ingeschakeld. De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.
Als de cursus is afgerond, mag u zich een volwaardig eerstehulpverlener noemen.

Wat wordt er behandeld
Onderwerpen die tijdens de cursus onder meer worden behandeld zijn stoornissen in het bewustzijn, stilstand van de bloedsomloop, ernstige uitwendige bloedingen, shock, uitwendige wonden, brandwonden en ontwrichting en botbreuken.
Maar ook levensreddende handelingen, zoals, reanimatie, stabiele zijligging, noodvervoers-greep, e.d. Dit wordt vaak en rustig geoefend o.a. met behulp van lotusslachtoffers en reanimatiepoppen.

Wees een held
Kijk niet meer de ander kant op en meld je aan voor een cursus EHBO.(AED). Voor meer informatie: EHBO-vereniging Wildervank, dhr R. Wolf 06-13112561 of dhr. H. Klunder, 0598-622741/ 06-50561003.
Met je EHBO-diploma ben je echt een held.