Gemakkelijke zege van de Flash-vrouwen

VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag moesten de dames van volleybalvereniging Flash uit Veendam aantreden tegen het eerste team van Dalen. Voordat Flash kon beginnen met de warming-up moesten de dames nog even op de foto. Voor aanvang van de wedstrijd vertelde oefenmeester Henk Schreuder zijn pupillen nog even hoe er gespeeld moest worden. Schreuder gooide de aloude gedachte uit ‘de kast', van fanatiek starten en snel spelen. De tegenstander dus verrassen en overdonderen. En dat is gebeurd, want Flash won de wedstrijd met 4-0. De setstanden waren: 25-20, 25-17, 25-19 en 25-17.

Flash startte met Esther Tunteler als spelverdeler, Leonie Kragt op de diagonaal, Marloes Ham en Sandra Laarman aan de buitenkant, Manon van Rheenen en Colinda Makken op het midden en Ellin Frericks als libero. De scheidsrechter probeerde gelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken door in de eerste rally de set-up van Esther Tunteler gelijk af te fluiten. De thuisclub raakte hierdoor echter niet van de wijs door deze scheidsrechtelijke dwaling.

Maar desondanks wisten de ‘Flashies' toch de eerste set met 25-20 naar zich toe te trekken. Dus de eerste klap was een ‘daalder' waard. In de tweede set stuurde Scheuder dezelfde meiden het veld in want een goed spelend team moet je niet veranderen. En ook in deze set waren de Veendammers veel te sterk voor de Drenten. De passes waren erg goed waardoor Tunteler de aanvalsters op maat kon bedienen.

Vooral de aanvalsters Ham en Laarman maakten daar gretig gebruik van en scoorden beiden mooie punten in de rechtdoor. Aan het einde van de set kwam Dalen nog een klein beetje in de buurt maar het zetten geen ‘zoden aan de dijk'. Toch zette coach Schreuder nog een wissel in. Vera Snoek kwam in het veld voor Kragt en dat pakte goed uit. Ook deze set ging naar de thuisploeg: 25-17. En de stand was halverwege 2-0 voor Flash.

Coach Schreuder wijzigde zijn team een beetje voor de derde set. Van Rheenen ging aan de kant en Marlinda Gorens kwam voor haar in de plaats. Dalen liet een ‘muur' van verdedigers ten tonele komen en verdedigde sterk. Door veel ballen van de grond te pakken. Maar ondanks het vele grondwerk van de bezoeksters is Flash geen moment in de problemen gekomen. Door middel van slim spelen en harde aanvallen af te wisselen met tactische ballen ging de 3e set met een stand van 25-19 naar Flash.

Tijdens de laatste set was het erg gezellig in het veld bij Flash, er werd door de eigen aanhang volop gezongen maar daardoor raakte de thuisploeg de concentratie een klein beetje kwijt. Na een time-out van trainer Henk Schreuder herpakten de meiden zich, Paulien kwam nog in het veld voor Ham en met een stand van 25-17 ging ook deze laatste ‘horde' naar de thuisploeg.

De derde 4-0 winst op rij, hierdoor draaien de meiden van Flash bovenin de 3e divisie mee. Volgende week, zaterdag 26 november, komen De Meeuwen een bezoekje brengen aan de Parkstadhal. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden want ook De Meeuwen draaien bovenin mee, daarom kan Flash wel wat steun van het publiek gebruiken.