Zwaarbevochten zege voor Veendam 1894 (zat)

VOETBAL - Veendam 1894 heeft voor het eerst sinds 10 september jl. weer eens een uitwedstrijd gewonnen. In Oldehove werd in een spannende wedstrijd OKVC nipt met 3-4 verslagen. De geelzwarten begonnen gehavend aan de strijd, want trainer/coach Harrie Hulsing kon om uiteenlopende redenen geen gebruik maken van maar liefst 10 spelers. Dit werd opgevangen door Jack Korhorn, Christiaan Rolf en Raymond Ahuis van het 2e elftal. De wedstrijd boeide direct vanaf de 1e minuut. Eerst was het Harrie Hulsing die een treffer vanwege buitenspel afgekeurd zag worden en een minuut later liet OKVC een opgelegde kans onbenut. Toch hoefden de toeschouwers niet lang te wachten op de doelpunten. Na tien minuten spelen had de scheidrechter al drie keer naar het midden gewezen en leidde Veendam 1894 met 1-2. OKVC nam in deze doelpuntrijke beginfase de leiding, maar dit werd door Harrie Hulsing jr. met twee treffers direct rechtgezet. In het verdere verloop van de 1e helft ontspon zich een gelijk opgaand duel, waarbij de beste kansen vielen te noteren voor OKVC. Veendam 1894 mocht dan ook van geluk spreken dat het met een 1-2 voorsprong aan de thee kon beginnen.

In de 2e helft waren beide ploegen eveneens aan elkaar gewaagd. OKVC rukte enkele keren gevaarlijk op en kwam via een prima doelpunt (kopbal in lange hoek) op gelijke hoogte. Net als in de 1e helft leidde de treffer van OKVC een fase in met veel doelpunten. Veendam 1894 kwam op voorsprong via Baydar en enkele minuten daarna viel alweer de gelijkmaker te noteren. Met nog 20 minuten te spelen en een tussenstand van 3-3 kon het duel nog alle kanten op. De winnende treffer viel uiteindelijk een kwartier voor tijd toen Mehmet Katircioglu een briljante pass van Jack Korhorn beheerst afrondde. In de spannende slotfase die volgde was OKVC nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar een treffer leverde dit niet op. Door deze zege blijft Veendam 1894 de 3e plek bezetten in de 4e klasse C.

Volgende week zijn de manschappen van Harrie Hulsing sr. vrij en een week later komt nummer 2 VVS op bezoek aan de Langeleegte.