Nieuws

Kerstroute in Kiel-WindeweerEen Veenkoloniaal dorp gehuld in KerstsfeerKIEL-WINDEWEER - Kom tijdens de donkere dagen voor Kerst naar Kiel-Windeweer. Want daar wordt in het weekend van 10 en 11 december 2011 voor de negende keer een Kerstroute georganiseerd door kleinschalige ondernemers. Voor een breed publiek presenteren zij net als de voorgaande jaren een sfeervol kerstprogramma.

De Kerstroute speelt zich af langs beide kanten aan het Kieldiep. Zigzaggend over de vele bruggetjes treft men de ondernemers aan, die het dorp rijk is. Dit kan heerlijk relaxed per fiets, te voet of neem het gemak van de auto. De ondernemers zelf treft u aan op een bijzondere locatie. Denk hierbij aan een huiskamer, een verbouwd schuurtje, garage of de deel van een boerderij. Deze gebouwen zijn op zich al een bezoekje waard. Bij de ondernemers proeft u het volgende:

- "De Witte Boerderij": antiek, curiosa, woon- en kerstdecoraties voor binnen en buiten.
- "Glazerij Prins": raamdecoraties en sieraden van glas.
- "Romala's Home": galerie, theehuis, import Vietnamese meubelen en bamboe.
- "Dwinkel": koffie- en theeschenkerij en vogelproducten.
- "Jannie Lenting": edelstenen, mineralen, etherische oliën, keramiek, sieraden en beelden.
Gastexposant "Tjotter": komt uit Assen komen, heeft kerststukken en brocante artikelen.
- "Meubelmakerij Peter Duijnisveld": houten meubels naar wens op maat gemaakt van
eerlijk hout.
- "Beeldend kunstenaar Aldrik Salverda": maakt schilderijen, tekeningen, grafisch werk en installaties. Bezoekers kunnen hun eigen kerstkaart laten drukken.
- "Wilco Kronemijer": maakt foto's, heeft een foto expositie en heeft (foto-)kerstkaarten.
- "Kreatty": kralen van fimoklei, demonstratie kralen maken.

Op zondag 11 december in Dorpshuis "t Dorpshuus": in de middag verzorgt een kwartet voor sfeervolle kerstmuziek. Het kwartet bestaat uit een drummer, bassist, klarinettist en met Joyce Onderstal op de key-board. Entree is gratis.

De Kerstroute speelt zich af in een dorp van historische waarde. Enkele jaren terug is het lintdorp Kiel-Windeweer benoemd tot een "beschermd dorpsgezicht". Het dorp bevindt zich in de Oude Groninger Veenkoloniën. Mocht het sneeuw en ijspret worden, dan zal Kiel-Windeweer als een romantisch decor fungeren, welke dan gehuld is in een aantrekkelijke en sfeervolle winterse kerstsfeer.

De Kerstroute wordt georganiseerd van 10 t/m 11 december 2011. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de rode vlag met gouden ster. De toegang is gratis.

Meer informatie op www.kiel-windeweer.nl.