Sport

Nieuw seizoen voor zwemmers De BrugZWEMMEN - Zaterdag was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de zwemmers van De Brug. Al vroeg in de ochtend kwamen ze van alle kanten naar zwembad Kalkwijk in Hoogezand. Na een actie van het duikteam van Hoogezand, die het startfluitje van de bodem opdoken, kon de wedstrijd om kwart over 10 beginnen.

De estafette 4 x 50 m vrije slag mocht de spits afbijten, hierbij deden 2 teams van Veendam mee. Eén van de teams nam al gauw de leiding en gaven het niet weer uit handen. Ze wonnen de race met overmacht en die beker ging mee naar huis. Verder werd er heel goed gezwommen, vele zwemmers hadden dikke persoonlijke records. Er gingen dus ook vele medailles mee naar huis.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4 x 25 m vrije slag estafette. Ook hier deed Veendam aan mee met 2 teams, één team haalde op een nippertje net niet de eerste plaats en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Na afloop van de wedstrijd konden alle zwemmers nog genieten van de aangeboden bal gehakt.