Sport

Nedmag en Kisuma samen verder metVolleybalvereniging Flash
Alma Doedens (links) van Nedmag Industries en Muriel Hofstede (rechts) van Kisuma Chemicals poseren met het 1e damesteam van Flash Veendam in hun nieuwe tenues.

VOLLEYBAL - De Veendammer bedrijven Nedmag Industries en Kisuma Chemicals hebben besloten om hun samenwerking met de volleybalvereniging Flash uit Veendam te continueren. Beide bedrijven zijn al jaren als hoofdsponsor verbonden aan de volleybalvereniging. Alhoewel de lopende contracten ten einde liepen, zijn beide bedrijven ook voor de komende drie seizoenen als hoofdsponsor zichtbaar op de kleding van het eerste damesteam van Flash.

Naast sponsoring van het eerste damesteam hebben beide bedrijven zich ook verbonden aan het talentenplan dat door de volleybalvereniging Flash is ontwikkeld. Dit talentenplan is ingezet op meerdere sporen.

Ten eerste biedt Flash getalenteerde volleyballers uit Veendam en omstreken de mogelijkheid om onder leiding van een gediplomeerde trainer hun talenten verder te ontwikkelen. Deze talententraining wordt gehouden op maandagavond in de Parkstadhal in Veendam.

Ten tweede is Flash een samenwerking aangegaan met de scholengemeenschap Winkler Prins. Binnen de Winkler Prins kunnen mogelijke volleybaltalenten onder leiding van Nermin Cocovic (de trainer/coach van de dames van Lycurgus Groningen) zich de volleybaltechnieken eigen maken. Deze trainingen binnen de Winkler Prins zullen op termijn uitgebreid worden met trainingen voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs die zich willen bekwamen in het volleyballen.

Flash hoopt op deze manier volleybaltalenten vroegtijdig te signaleren en aan zich te binden. De Winkler Prins wil zich met deze samenwerking profileren als een school die (top)sport wil faciliteren. Nedmag Industries en Kisuma Chemicals zien het belang van deze talentontwikkeling en het meer bewegen door jongeren en hebben zich graag verbonden aan het talentenplan.  Het talentenplan is een unieke samenwerking, waar alle partijen van hopen te profiteren.

De nieuwe sponsorkleding van de damesselectie van Flash is zaterdag 19 november a.s. door de vertegenwoordigers van Nedmag en Kisuma formeel overgedragen aan het team.