Sport

Grootmeester Jan Norder geeft les bijKarateschool Sandokai Muntendam,KARATE - Grootmeester(Shihan) Jan Norder, 7de Dan Kyokushin Budokai heeft zondag 20 november een seminar gegeven bij Karateschool Sandokai. Shihan Jan Norder is een van de weinige overgebleven grootmeesters in Nederland die in de jaren '70 hebben bijgedragen aan de invoering van het Kyokushin Budokai. Hij is een gerespecteerde grootmeester in Nederland en in het buitenland.

Kyokushin Budokai is een stijl van karate dat zowel ter zelfverdediging op straat gebruikt kan worden als in een wedstrijd. Tijdens deze 3 uur durende seminar kwamen er verschillende belangrijke aspecten van het Kyokushin Budokai karate aan het licht. Er werd door Shihan Jan Norder ingespeeld op dingen als angst, agressie, discipline, stress, zelfvertrouwen en zelfverdediging. Wat voor zowel de jeugd als de volwassenen zeer nuttig en leerzaam bleek te zijn. Tijdens de seminar kreeg Karateschool Sandokai onverwachts bezoek van Sensei Anita van Looi uit Spanje, die hier in Nederland op vakantie was. Sensei Mark Dol van Karateschool Sandokai: "Het was een leuke maar vooral leerzame seminar, wat zeker herhaald gaat worden in de nabije toekomst.".

Op de foto alle deelnemers van de seminar met de leraren: Shihan Jan Norder (rechts op 1 knie), Sensei Anita van Looi (rechts achter), Sempai Peter Musch (uiterst rechts) en Sensei Mark Dol(links op 1 knie).