Nieuws

Veendammer Rockformatie Recessionin Engelstede in Engelbert.ROCK - Op zondag 27 november is er in de Engelstede in Engelbert het eerste optreden van de symphonische rockformatie Resession uit Veendam. Aanvang van deze middag is 16.00 uur

Resession is ontstaan uit de lang gekoesterde wens van toetsenist Alex Staal, die jarenlang heeft gezocht naar muzikanten om een Genesis-Tribute band mee te beginnen. Pas eind 2008 ontmoette hij enkele mensen die hierin wel iets zagen, maar met het idee om ook muziek van andere bands (voornamelijk uit dezelfde periode, de jaren ‘70) te gaan spelen. En zo is Resession uiteindelijk een progressieve/symfonische rockband geworden.
Naast enkele nummers van Genesis, is ook een aantal toegevoegd van bands als o.a. Camel, Kayak en Pink Floyd.

Uiteraard is en wordt ook druk gewerkt aan het schrijven van eigen nummers en Resession heeft er nu een paar op de plank liggen. De naam Resession heeft meerdere lagen: De band is opgericht op het hoogtepunt (of dieptepunt) van de huidige economische recessie, "re" verwijst naar vervlogen tijden c.q. "nogmaals" en "session" naar repetities en optredens.

De band bestaat uit:
Lourens de Vries - Drums, akoestische gitaar
Bé Brakke - Elektrische en akoestische gitaren (backing-vocals)
Dik Pomp - Toetsen/geluidseffecten/drums (backing-vocals)
Arjan de Vries - Bas (en backing-vocals)
Gerry Wolthof - Leadzang/gitaar
Alex Staal - Piano/toetsen/gitaar (backing-vocals)