Nieuws

Knaagdierencentrum Aa en Hunze overvolKNAAGDIEREN - Er worden de laatste tijd zoveel dieren binnengebracht bij Knaagdierencentrum Aa en Hunze in Veendam, dat er momenteel een opnamestop gehanteerd wordt.

Het knaagdierencentrum werkt met vrijwilligers en biedt opvang aan knaagdieren en konijnen. In de zomer was er een goede balans tussen de binnengekomen en geplaatste dieren, maar de laatste tijd zijn er weinig mensen die er eentje geadopteerd hebben. Er zijn wel veel binnengebracht; met name zieke dieren en langharige konijnen. Deze zijn meestal door voormalige baasjes buiten losgelaten, waarschijnlijk omdat de dieren volgens hen teveel geld kosten of teveel verzorging nodig hebben.

Het knaagdierencentrum krijgt geen subsidie. Er worden door zo'n overvolle opvang zoveel kosten gemaakt, dat financiële tekorten dreigen en een opnamestop nu noodzakelijk is. Het centrum roept zoveel mogelijk mensen op een knaagdier of konijn te adopteren. Deze zijn allemaal ingeënt en gecontroleerd op ziektes. Het is ook mogelijk het centrum te sponsoren.

Meer informatie is te vinden op de website www.opvangaaenhunze.nl.