Veendam 1894 (zon) heeft geen kind aan Harkstede

VOETBAL - Veendam 1894 had afgelopen zondag een makkelijk middagje. Aan de eigen Langeleegte werd Harkstede met 5-1 verslagen door de equipe van Hans Kamphuis en daar viel helemaal niets op af te dingen. Vanaf de 1e minuut werd Harkstede onder de voet gelopen door een vlot combinerend Veendam 1894. Het resultaat volgde al na enkele minuten toen Johan van der Veen knap scoorde. Ook na de openingstreffer was het constant eenrichtingsverkeer en Veendam 1894 liep voor rust nog uit naar een 4-0 voorsprong. Darryl Sanshes (2x) en nogmaals Johan van der Veen zorgden voor de doelpunten. Harkstede was voor rust slechts twee keer gevaarlijk. Eén keer redde doelman Serkan Akbas knap op een afstandsschot en de thuisploeg kwam goed weg bij een kopbal op de lat.

Na de pauze zakte het spelpeil langzamerhand steeds verder weg. Veendam 1894 vond het welletjes en Harkstede kon niet beter. Namens de thuisploeg rondde Lars Brouwer een listige steekpass van Johan van der Veen beheerst af en hiermee is het hoogtepunt van de 2e helft benoemd. In de slotfase redde Harkstede nog de spreekwoordelijk eer. Door deze zege blijft Veendam 1894 de 3e plek op de ranglijst bezetten.

Volgende week komt het op de 2e plek staande Hunsingo naar Langeleegte en bij winst passeert Veendam 1894 de Winsumers.