Sport

Veendam 1894 (zat) fors onderuit

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag een forse 5-1 nederlaag geleden bij De Fivel. Ondanks de ruime uitslag had de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing tot de 85e minuut uitzicht op een goed resultaat. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker, viel uit een counter de 3-1 voor de thuisploeg. Dit betekende vanzelfsprekend de beslissing en in de blessuretijd kreeg het mentaal geknakte Veendam 1894 nog 2 tegentreffers te verwerken. De basis voor deze nederlaag werd overigens voor rust gelegd. Veendam 1894 begon slap aan de wedstrijd, kwam overal te laat en een fel De Fivel wist hier met 2 treffers optimaal van te profiteren.

In de 2e helft kreeg het publiek een heel ander Veendam 1894 te zien. De gehavende ploeg (7 afwezigen) van trainer/coach Harrie Hulsing ging achterin één-op-één spelen en zette De Fivel vanaf het begin onder zware druk. Dit leidde tot enkele grote kansen, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Na een uur spelen reikte de thuisploeg zelf de helpende hand toe. Veendam-verdediger Frank Senay beging een overtreding en als reactie hierop kreeg hij een klap in gezicht. De scheidsrechter van dienst kon niets anders dan de rode kaart trekken, waardoor De Fivel het laatste half uur met tien man verder moest. Veendam 1894 rook bloed en zette de jacht op de gelijkmaker voort. Dit resulteerde in de 70e minuut in een treffer van Serhan Candan, die een prima pass van Raymond Dijk koelbloedig afrondde. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht, maar de scherpte voor het doel ontbrak bij de Veendammer aanvallers. In plaats van de gelijkmaker viel vlak voor tijd de beslissing aan de andere kant en kreeg De Fivel daarna alle gelegenheid uit te lopen naar een ruime 5-1 einduitslag.

Ondanks deze nederlaag blijft Veendam 1894 op de 3e plek staan, maar de achterstand op koploper Gronitas bedraagt inmiddels 5 punten. Volgende treden de mannen Hulsing in Oldehove aan tegen OKVC.