Nieuws

Sinterklaas aangekomen in Veendam13.20 uur - Sinterklaas zet voet aan wal.

INTOCHT VEENDAM - De fotografen van parkstadveendam waren zaterdagmiddag in het centrum en hebben tijdens de intocht al direct foto's op de site geplaatst. 

En zo bleef de thuisblijver op de hoogte van de feestelijkheden rond de intocht van Sinterklaas in Veendam.

Ook waren de cameramensen onderweg, die reportage komt het komend weekend op de site.

13.25 uur - het publiek is weer massaal op de intocht afgekomen.

Om 13.45 uur huppelde Sinterklaas op zijn paard door het centrum van Veendam. Via de Kerkstraat naar het Prins Hendrikplein, dan terug naar het Museumplein en daarna ging het te voet via de Winkler Prins Passage naar het Raadhuisplein.

De Radiopiet van Radio Parkstad volgde om 14.20 uur Sinterklaasgebeuren op de voet. Hij sprak met kinderen en (groot)ouders die op het Raadhuisplein stonden te zingen en te springen.

Om 14.30 uur stond Sinterklaas op het podium op het Raadhuisplein en werd verwelkomt door burgemeester Meijerman. Ondertussen werden de boeven ook gepakt en zijn de cadeautjes teruggevonden. Alle kinderen zijn weer blij en mogen met een gerust hart hun schoentje zetten vanavond.

Heeft U ook genoten van deze spectaculaire intocht en verdient Veendam dit jaar de Gouden Pepernoot voor de beste intocht van Nederland, ga dan snel stemmen op de site www.goudenpepernoot.nl

Vooral doen en niet vergeten dus! De jongeren van de Sintcentrale verdienen deze Gouden Pepernoot voor hun inzet en enthousiasme.


 Foto's:  Gesinus Hemmes.
Foto's: Willem van der Werf.