Nieuws

Muziek van componist Erik Satie door Absint inVeenkoloniaal MuseumVEENKOLONIAAL MUSEUM - De Franse componist Erik Satie ( 1866-1925) geniet vooral bekendheid vanwege zijn pianomuziek, maar heeft ook liederen geschreven. Aan de hand van veel wonderlijke teksten introduceren pianist Johanan Havinga en zangeres Gea Passies het programma Absint.

In 1893 had Satie een korte en heftige relatie met de schilderes Suzanne Valadon. Als de rivier de Seine buiten haar over treedt zoekt Suzanne toevlucht tot een achteraf café in Montmartre. Opgesloten door water ontmoeten de cafébezoekers elkaar in en wereldvreemde setting. Dit thema werd uitgewerkt in de in 1994 door TYim Southam geproduceerde film Satie & Suzanne. Pianist Johanan Havinga en zangeres Gea Passies werkten het thema uit tot een verrassende combinatie van pianomuziek, film, zang en dans. De voorstelling zal plaats vinden in de monumentale en passende entourage van Veenlustzaal in het Veenkoloniaal Museum te Veendam. Omdat daar maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar is, is reserveren gewenst.

Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden ze vanaf 2007 regelmatig op met een programma rond de muziek van Kurt Weil.

Zondag 27 november staan ze in het Veenkoloniaal Museum. Aanvang 14.00 uur, toegang € 12,50. Opgave via hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl Let op Vol = vol