Nieuws

SKV zorgt voor glasvezelnetwerk in Veendam.Tekst Stichting Kabelnet Veendam.

GLAS - De SKV gaat het complete kabelnet in Veendam verglazen tot in de woning. Veendam is hiermee de eerste gemeente in de provincie Groningen en heeft dan ook een absolute primeur.

Inwoners van de gemeente Veendam krijgen hun internet-, radio-, tv- en telefoonsignaal nu nog aangeboden via koperen (Coax) leidingen. Op sommige plekken werden die leidingen al eens vervangen door glasvezel, maar het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft besloten om het hele kabelnet te verglazen.

De nieuwe leiding wordt straks tot in de woning 'geblazen' en biedt ongekende mogelijkheden, omdat letterlijk de snelheid van het licht wordt bereikt. Daardoor is onder meer sprake van supersnel internet, kraakheldere televisie in HD-kwaliteit en hoogwaardig geluid tijdens het telefoneren. In een huishouding kunnen al die diensten zelfs meervoudig tegelijk worden gebruikt, zonder dat er sprake zal zijn van ook maar enig kwaliteitsverlies.

Het afgelopen jaar is er vruchtbaar samengewerkt met de gemeente Veendam om dit mogelijk te kunnen maken. De eerste bewoners zijn al door de SKV schriftelijk op de hoogte gebracht van deze werkzaamheden die vanaf volgende week van start gaan. De voortgang van deze werkzaamheden en informatie over de aanleg zal via een speciale website die hiervoor is ingericht gevolgd kunnen worden. (www.veendamkrijgtglasvezel.nl)

Andere maatschappijen en gemeentes in Groningen overwegen al langere tijd om over te stappen op glasvezel, maar knopen daarover zijn nog nergens doorgehakt. Het bestuur van de Stichting Kabelnet Veendam - het nog enige zelfstandige kabelbedrijf in Groningen - heeft dat unaniem wel gedaan, omdat voor klanten dan een nieuwe wereld zal opengaan. Behalve allerlei belangrijke en merkbare kwaliteits- en snelheidsverbeteringen zullen ze ook gebruik kunnen maken van nieuwe en soms zelfs baanbrekende diensten zoals IP-TV, IP-bewaking en Video on Demand.

De SKV bedient in de gemeente Veendam 10.500 huishoudens van radio, tv, internet en telefonie. De zelfstandige stichting is sinds 1988 actief en heeft slechts 7 medewerkers in vaste dienst. Mede hierdoor is de SKV één van de goedkoopste kabelnetbedrijven van Nederland.