Nieuws

Multifuntionele centrum heet VeencompasVEENCOMPAS - De nieuwbouw van Compean en partners is donderdagmiddag 10 november door commissaris van de Konigin Max van der Berg samen met wethouder Klaas Steenhuis officieel geopend.

Max van der Berg onthulde na de toespraken samen met directeur/bestuurder Johan Brongers van Compaen de naam van het multifuntionele centrum. Het gebouw is Veencompas gaan heten.

De bedenker wenste liever anoniem te blijven. Zijn mooiste beloning is de naam op het gebouw te zien prijken wanneer hij er langskomt.

Na de naamonthulling drukten de wethouders Bert Wierenga, burgemeester Ab Meijerman en wethouder Klaas Steenhuis elk achtereenvolgens op een rode knop. Elke druk op de knop zorgde voor een luide knal en veel rookontwikkeling, met omhoog schietende linten. De heren lieten dit spektakel elk apart bij één van de drie ingangen van het gebouw gebeuren.

Na deze officiële openingshandelingen mochten de Veendammers eindelijk kennis maken met het nieuwe gebouw aan het Jan Salwaplein.

Het gebouw biedt onderdak aan welzijnsinstelling Compaen, de afdeling Sport van de gemeente Veendam, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Zorgplatfom Primair Onderwijs en de GGD Groningen met het Consultatiebureau.

Het gemeenschappelijk doel is het vergroten van het welzijn van de bewoners van de gemeente Veendam en voor het creëren van een optimaal leefklimaat.

Onder grote publieke belangstelling werd het gebouw met de verschillende afdelingen bezichtigd en werd er uitleg gegeven. Ook de beweegtoestellen werden vaak uitgeprobeerd.

In het jongerencentrum werd bij jongeren de coolste haardracht aangebracht. Er was een sneltekenaar en Jeroen en Wanda zorgden voor vrolijke muzikale klanken.

's Avonds werd er door Theater de Citadel uit Groningen een theateruitvoering gegeven. Het was een muzikale vertelling over kwetsbare jongeren met een uitkering in maatschappelijke omstandigheden die vaak uitzichtloos zijn, strijdend voor begrip en emphatie. De voorstelling, waarbij ook burgemeerster Ab Meijerman aanwezig was, oogstte veel lof.

's Middags bij ontvangst van de gasten hadden de 14-jarige pianist Nick en zijn 12-jarige broertje Richard Borchers op de saxofoon uit Veendam gespeeld. Begeleidt op drums door hun vader hebben de broers een aantal jazzstukken opgenomen voor hun eerste eigen CD.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.