Nieuws

Intocht Sinterklaas SorghvlietSINTERKLAAS - Sint Nicolaas en zijn gevolg komen op zaterdag 19 november de wijk Sorghvliet bezoeken. Ze komen op uitnodiging van de wijkvereniging Sorghvliet voor een rondrit door de wijk en een groot feest in de Dukdalf.

De Sint gaat dit jaar weer in een koets door de wijk, door de straten van de Rivierenbuurt en de Provincienhoek. Hij wordt vergezeld door zijn Hoofdpiet, de Pakjespiet op een bakfiets vol met pakjes en vele andere Pieten. Natuurlijk gaan de Pieten onderweg pepernoten uitdelen.

Vanaf 11.15 uur vertrekt Sinterklaas vanaf de Dukdalf en rijdt naar het Skagerak, Sorghvlietlaan, Eems, Lauwers, 't Wad, Rensel, Westereems, Tjariet, Dollard, Sorghvlietlaan, Gelrelaan, Berkel, Linge, Windshoek, Overijssellaan, Oldenhof, Twenthelaan, Zuidenveld, Frieslandlaan, Provincienlaan, Groningenlaan en terug naar het winkelcentrum.

Om 13.30 uur begint in het wijkcentrum een gezellige Sinterklaasmiddag. Alle kinderen tot en met 8 jaar zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een spellencircuit. De Pieten hebben de spellencircuit opgebouwd en ieder kind die alle spelletjes heeft gedaan krijgt van Sinterklaas een cadeautje.

Ook is er ranja, popcorn en heel veel pepernoten voor iedereen. Kinderen kunnen vrij in- en uitlopen. Begeleiding van een volwassene is gewenst. Het Sinterklaasfeest eindigt om 15.30 uur.