Nieuws

Snertduik VG-Diving Wildervanck groot succes.Tekst en foto's: VGDiving

DUIKEN - VG Diving sluit duikseizoen 2011 af met snertduik in het van recreatiegebied de Beertsterplas, ook wel Beersterkoele genoemd, gelegen in Beerta. De Beertsterplas is gelegen aan de Hoofdweg tussen Winschoten en Beerta. Het is een enorme oase binnen de omringende landbouwgebieden. Beertsterplas is een uniek natuurgebied. Het gebied is in beheer van de Stichting Beheer Beertsterplas.

Het was zondag 6 november een prachtige dag, het was droog met een aangename temperatuur. En zo trokken duikers en familieleden van verschillende duikverenigingen uit de gehele provincie naar de Beertsterplas om hier de traditionele snertduik bij te wonen. Met een zicht van een meter of twee onderwater konden duikers genieten van een rijk onderwaterleven. Onder water moest er worden gezocht naar letters en cijfers wat uiteindelijk een woord zou vormen, deze werden verzameld bij de oppervlakte coördinator.

Ook aan de kinderen werd tijdens het duiken, zij konden aan de wal boven een vuurkorf brood en marsmallows bakken.

Na het duiken kon er gegeten worden, er was zelfgemaakte snert en roggebrood met spek. Men kon even bijpraten over het dagelijkse, tevens kon men nadenken over het woord. Na het raden van het woord (Abtaug 2011) werd de volgende activiteit aangekondigd en werd deze activiteit nader toegelicht door de activiteiten commissie van VG-Diving. 

Mocht u na het lezen ook een keer willen duiken dan kan dat. VG-Diving is iedere vrijdag te vinden in het tropisch zwemparadijs "Tropiqua Veendam" van 21.00 uur tot 22.00 uur. Of neem contact op met VG-Diving Wildervanck, 0598-621796. Meer informatie kijk dan op onze site www.vgdiving .nl.