Nieuws

Hij komt, Hij komt!INTOCHT - Zaterdag 12 november om 13:00 uur is het zover: Sinterklaas zal zijn Pakjesboot 12 laten aanmeren in de haven van Veendam! Met meer dan 150 Zwarte Pieten zal de Goedheiligman ook dit jaar weer de kinderen van Veendam bezoeken. En de Pieten hebben weer hard gewerkt aan hun shows en stunts. Ze zijn getraind, fit en klaar om een groot feest te vieren met alle kinderen.

Sinterklaas zal om 13:00 UUR aankomen via de Molenstreek in de haven op Bocht Oosterdiep. De Sint wordt hier welkom geheten en gaat zijn trouwe schimmel Americo besteigen om in een stoet van verschillende voertuigen een rondrit door het centrum van Veendam te maken. De stoet gaat via Bocht Oosterdiep bij Babycare Speciaalzaak de Kerstraat indraaien, de Verlengde Kerstraat door tot aan het Prins Hendrikplein. Daar keert de stoet en gaat terug via de Verlengde Kerstraat en dan linksaf het Museumplein op. Hier bedankt  Sinterklaas Americo en gaat te voet de Winkler Prins Passage door. Om ongeveer 14:30 uur komt hij aan op  het Raadhuisplein. Hier hebben de Pieten, samen met de presentatoren Leonie en Erwin, een show geven voor alle kinderen, die begint om 13.30 uur. Daarna verwelkomen zij samen met de burgemeester van Veendam Sinterklaas. 

De Sintcentrale heeft opnieuw contact opgenomen met Sinterklaas, waarbij de Goedheiligman vertelde helemaal klaar te zijn voor zijn bezoek aan Nederland. Hij kan niet wachten om alle kinderen in Veendam weer te begroeten. Toch had de Sint ook een minder leuke mededeling. De vreemde figuren die rondspookten rond het kasteel en de boot zijn boeven die ontsnapt zijn. Sinterklaas en de Sintcentrale weten zeker dat deze boeven iets van plan zijn tijdens het grote feest aanstaande zaterdag. Maar wat de boeven gaan uitspoken, is natuurlijk nog de vraag. Alle kinderen, pappa's en mamma's, opa's en oma's en alle anderen worden dan ook nadrukkelijk gevraagd hun ogen goed open te houden tijdens de intocht, want de boeven kunnen zomaar eens opduiken.