Nieuws

Eerste sponsordag Cubic Racing een daverend succes.Door Patrick Venema

SPONSORDAG - Alhoewel het raceseizoen 2011 voor Cubic Racing een leerjaar is geweest en alleen maar is aangewend voor het optimaliseren van de auto, had Cubic Racing toch een dag ingelast voor de sponsoren.

Een crash tijdens de race van 30 oktober op het TT-circuit te Assen bracht de sponsordag nog in gevaar, maar dankzij de tomeloze inzet van het team, was de auto op zaterdagavond 5 november toch klaar voor het spektakel.

Op 6 november 2011 was een pitbox op het circuit Assen gehuurd en onder het genot van een hapje, verzorgd door één van de sponsoren, en drankje kon men kennis maken met het gehele team. Men kon eveneens enkele ronden op volle racesnelheid met de coureur meerijden, waarvoor speciaal een tweede racestoel met bijbehorende 6-punts gordels in de auto werd gemonteerd.

De genodigden, maar ook enkele spontane bezoekers, genoten zichtbaar en sprake nadien hun verbazing uit over de enorme snelheid, die met de auto wordt bereikt. En over de hoge snelheden waarmee de bochten worden genomen en ook hoe laat pas wordt geremd vlak voor het ingaan van een bocht. Een enkeling stapte na afloop wat bleekjes uit de auto en had de hoge temperatuur in de auto, maar ook de G-krachten duidelijk onderschat.

Voor Cubic Racing is het seizoen 2011 met deze sponsordag beëindigd. De auto wordt de komende wintermaanden geheel gedemonteerd en gereviseerd.

In 2012 veschijnt Cubic Racing met een zeer fraaie en snelle auto op de grid; een auto waar de concurerende teams terdege rekening mee zullen moeten houden.

Geïntereseerden in sponsoring of lidmaatschap van de club "Vrienden van Cubic Racing" kunnen de contactgegevens vinden op de website van Cubic Racing.